Mercimek

Mercimek; protein miktarı ve kalitesinin yüksekliğinin yanı sıra vitamin ve mineraller bakımından da zengin olması sebebiyle beslenmede de önemli yeri olan bir baklagildir. Sindirebilirlik oranı da oldukça yüksek olan mercimek, baklagiller içerisinde en yüksek protein miktarına sahip olduğu için hayvansal kökenli gıdalar için iyi bir alternatiftir.

Ülkemizde yapılan kazılarda M.Ö 5000-7000 yılları arasına ait olduğu düşünülen mercimek örnekleri bulunmuştur. Ülkemiz mercimek yetiştiriciliği konusunda dünyadaki en yüksek potansiyelli ülkelerden biridir ancak son yıllarda üretimi gittikçe azalmaktadır. Pinoa olarak, bu endemik türdeki kum mercimeğimizin üretimini yaygınlaştırmak ve sizlerle sofralarda buluşturmayı umuyoruz.

Kullanım Önerileri:

Çorba, köfte, pilav, börek, salata gibi farklı yiyeceklerde kullanıma uygundur. Afiyet olsun.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Puanlarım